Home » Archives by category » Lajme te reja (Page 12)

Drejtori i Kryeministrisë, Gjovalin Prenga, pretendon se është cenuar nga përdorimi i fjalës “spiun” Gazetarja e gazetës “Shekulli”, Lindita Çela, u padit penalisht në Gjykatën e Tiranës nga Gjovalin Prenga, drejtor i Marrëdhënieve me Publikun në Kryeministri, një ngjarje kjo që konsiderohet nga gazetarët si një akt presioni ndaj medias në tërësi, ushtruar  drejtpërsëdrejti nga […]

Continue reading …

Ditën e hënë në datë 22 tetor 2012 Res Publica ju drejtua me një kërkesë 13 Bashkive më të mëdha në vend për të pasur informacion në lidhje me strategjinë në lidhje me çështjen e bërë publike të lirimit të banesave të ish pronarëve nga qiramarrësit e banesave shtetërore (qytetarët e pastrehë), sipas përcaktimeve të bëra në […]

Continue reading …

Gjykata Kushtetuese mori ne shqyrtim me 18 shtator kerkesen e Gjykates se Rrethit Gjyqesor Tirane per kontrollin incidental te ligjit per taksat dhe udhezimit perkates qe percakton nivelin e takses se padise. Ky proces u inicua me kerkese te qendres Res Publica, mbeshtetur nga Fondacioni “Shoqeria e Hapur per Shqiperine” – Soros. Nje kerkese per […]

Continue reading …

Home Zgjedhja e Presidentit në muajt e ardhshëm vijon të jetë tema më e artikuluar ndër media, politikanë, analistë, e të tjerë të llojit apo jashtë llojit. Si do të zgjidhet, kush do të jetë kandidati, kush është mirë të jetë kandidati. Në fakt një minimum rregullash procedurale e kriteresh kushtetuese për zgjedhjen e Presidentit […]

Continue reading …

Peticion i Shoqërisë Civile – Drejtësi për Tragjedinë e Gërdecit Shpërthimi i fabrikës së demontimit të municioneve në Gërdec në 15 mars 2008, shkaktoi vdekjen e 26 personave, mes tyre 2 fëmijë, plagosjen e mbi 300 qytetarëve të tjerë, si dhe shkatërrimin dhe dëmtimin e mbi katër mijë objekteve të zonës. Kanë kaluar 4 vjet […]

Continue reading …

Gjyqtarët Hado, Hajdari e Demiraj më në fund shpallën shkurtimisht kush u dënua dhe sa u dënua për shpërthimin e Gërdecit më 15 mars 2008. Para një publiku të lodhur nga pritja dhe gati gati të bezdisur nga emri Gërdec, gjyqtarët i prenë fjalitë e shkurtra përmes një solemniteti të sforcuar. Ndonëse mori gjithë kohën […]

Continue reading …

Trashëgimtarët e viktimave të 21 janarit, në dhjetëmujorin e ngjarjeve në bulevardin para godinës kryeministrore ku u vranë katër persona, i drejtohen Gjykatës së Tiranës që t’u mundësojë eksesin në dosjen hetimore, të shohin veprimet e fundit dhe të japin ndihmesën për zbardhjen sa më parë të ekzekutimeve të Ziver Veizit, Hekuran Dedës, Aleks Nikës […]

Continue reading …

A recent motion filed by a group of Albanian lawyers with the Human Right Court in Strasbourg, is seeking to challenge level of Albania’s court fees. Besar Likmeta Tirana European Human Rights Court in Strasburg | Photo courtesy of the Council of Europe The case, which has been filed on behalf of local unemployed man, […]

Continue reading …

Home Në komunën e Zharrzës, në rrethin e Fierit, shumë prej banorëve e njohin mirë zanatin e naftëtarit, edhe pse tashmë punojnë vetëm si bujq. Për vite me  radhë  ata  kanë  qenë  të  angazhuar   në   industrinë   e nxjerrjes dhe përpunimit të naftës ,   k ur   kjo   ka   qenë shtetërore, por pas privatizimit shumica dërrmuese e […]

Continue reading …

  Me aplikimin 41411/1 drejtuar Gjykatës së Strasburgut, qytetari Renaldo Bregu, i asistuar nga qendra Res Publica hedh ne gjyq Shqipërinë për një seri të drejtash të garantuara nga Konventa e të Drejtave të Njeriut. Renaldo Bregu konsideron se i janë mohuar të drejtat e garantuara nga artikulli 6, 8 dhe nga artikulli 1 i […]

Continue reading …