Home » Archives by category » Opinione (Page 3)

Aksesi në gjykatë dhe taksa e padisë kanë ardhur në vëmendje të shumë institucioneve kohët e fundit. Kur Kuvendi, Ministria e Drejtësisë dhe ajo e Financave rritën taksën e gjykatës, askush nuk e mendoi që kjo do të krijonte një problem të madh parimor. Askush nga Kuvendi nuk mendoi se dy ministrave po u lihej […]

Continue reading …

Keqpolitika e faktit të kryer Nuk habit më, me gjithë rrezikshmërinë e shtuar, tentativa e rradhës e PD-istëve në kundërshtim të hapur e të plotë me ligjin shqiptar, konkretizuar në nismën e fundit të kryetarit të grupit parlamentar të PD-së, për “lirimin” e një anëtari të KQZ-së të zgjedhur nga LSI-a. Një tentativë që përpikmërisht […]

Continue reading …

Më 12 tetor ambasadori i BE Ettore Sequi priti në një takim aktivistë të shoqërisë civile, për t’u prezantuar atyre progress raportin e fundit të Shqipërisë. Përfaqësuesi i Res Publica Dorian Matlija, i drejtoi ambasadorit pyetjen e mëposhtme: Pyetje: Duke lexuar raportin e fundit të progresit, vura se në faqen 17 ngrini shqetësimin që grupe […]

Continue reading …

Shoqata e Familjarëve të Viktimave të shpërthimit të Gërdecit shpreh indinjatën e të gjithë të dëmtuarve të Gërdecit për provën e rradhës që shtetasit shqiptarë nuk janë të barabartë. Kur ata janë të varfër e pa mbështetje vriten, plagosen, rrënohen ekonomikisht dhe më pas dënohen e masakrohen nga shteti. Ndërsa të veshurit me pushtet gjejnë […]

Continue reading …

hoqata  e Familjarëve të Viktimave të Gërdecit me anë të një peticioni, i bën thirrje Kuvendit që të vlerësojë me kujdes amnistinë e propozuar për miratim, me rastin e njëqind vjetorit të pavarësisë. Në draftin e kësaj amnistie, shohim se autorët tregojnë qartë se nuk kanë mësuar asgjë nga tragjedia e Gërdecit. Amnistia nga njëra […]

Continue reading …

Para disa ditësh mora përsipër të publikoj një artikull për gjyqin kushtetues që do të zhvillohet më 29 tetor midis Shoqatës së qeramarrësve të pronave shtetëtore ish-pronë private dhe shtetit dhe sot mora në rrugë të ndryshme komente nga individë që nuk janë dakord me sa kam shkruar. Me Sms, mesazhe ne facebook, emaile dhe […]

Continue reading …

Ka disa ditë, që faqet e gazetave, por sidomos faqet zyrtare të disa institucioneve kushtetuese janë mbushur me transkriptet e fjalës së zonjës Klinton mbajtur disa ditë më parë me rastin e 100 vjetorit të shtetit shqiptar, si dhe me perifrazimet e rastit, me përshtatjet e kuptimeve të asaj fjale, e mundësisht me shpërdorimet aspak […]

Continue reading …

Me 31 tetor Gjykata Kushtetuese doli me një njoftim publik ku thuhej se rrëzohej kërkesa e shoqatës së qiramarrësve që duhet të lirojnë banesat, pronë e ish-pronarëve. Mirëpo nuk po na dalin fare llogaritë me ligjin. Neni 72 i ligjit për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese flet qartë kur thotë se: “Vendimi i Gjykatës […]

Continue reading …

Sot, më 13 tetor 2013 u zhvillua në ambientet e Hotel “Mondial” në Tiranë, trajnimi për gazetarët dhe profesionistët e medias, me temë: “Liria e shprehjes, nga teoria në praktikë”. Me pjesëmarrje të mbi 30 prej emrave më të njohur të gazetarisë investigative shqiptare, pedagogë të Fakultetit të Drejtësisë pranë Universitetit të Tiranës dhe ekspertë […]

Continue reading …

Më 29 tetor Gjykata Kushtetuese do të dëgjojë Shoqatën e Qeramarrësve në Shtëpitë Shtetërore ish Pronë Private, të cilët kanë kërkuar shfuqizimin e Aktit Normativ nr. 3 dt. 01.08.2012 si të papajtueshëm me Kushtetutën dhe marrëveshjet ndërkombëtare. Kjo përpjekje, për të cilën Res Publica po ofron ndihmën ligjore falas, nuk është e para në historinë […]

Continue reading …
Page 3 of 512345