Home » Archives by category » Opinione (Page 4)

Me 31 tetor Gjykata Kushtetuese doli me një njoftim publik ku thuhej se rrëzohej kërkesa e shoqatës së qiramarrësve që duhet të lirojnë banesat, pronë e ish-pronarëve. Mirëpo nuk po na dalin fare llogaritë me ligjin. Neni 72 i ligjit për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese flet qartë kur thotë se: “Vendimi i Gjykatës […]

Continue reading …

Sot, më 13 tetor 2013 u zhvillua në ambientet e Hotel “Mondial” në Tiranë, trajnimi për gazetarët dhe profesionistët e medias, me temë: “Liria e shprehjes, nga teoria në praktikë”. Me pjesëmarrje të mbi 30 prej emrave më të njohur të gazetarisë investigative shqiptare, pedagogë të Fakultetit të Drejtësisë pranë Universitetit të Tiranës dhe ekspertë […]

Continue reading …

Më 29 tetor Gjykata Kushtetuese do të dëgjojë Shoqatën e Qeramarrësve në Shtëpitë Shtetërore ish Pronë Private, të cilët kanë kërkuar shfuqizimin e Aktit Normativ nr. 3 dt. 01.08.2012 si të papajtueshëm me Kushtetutën dhe marrëveshjet ndërkombëtare. Kjo përpjekje, për të cilën Res Publica po ofron ndihmën ligjore falas, nuk është e para në historinë […]

Continue reading …
Continue reading …

Në datë 4 tetor, në Gjykatën Kushtuetuese u zhvillua seanca me objekt: Kërkimin Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë kontrollin e kushtetueshmërisë së Nenit 11/2 i Ligjit Nr. 10065, datë 29.01.2009 « Për disa ndryshime në Ligjin Nr. 9975, datë 28.07.2008 “Për taksat kombëtare” Ndonëse nga kjo seancë varet aksesi në gjykatë i mëse 400 […]

Continue reading …

Home The specialized court on electoral issues on Friday rejected an appeal from the Alliance Against Waste Imports, AKIP, which would have forced the CEC to cut a bureaucratic delay that has stalled the referendum request. Dorian Matlija, a human rights lawyer from the Res Publica center in Tirana who represented AKIP in front of […]

Continue reading …

Gjykata e lartë me trup gjykues të përbërë nga Fatos Lulo, Gani Dizdari, Arjana Fullani, Majlinda Andrea dhe Mirela Fana ka nxjerr me së fundi vendimin për kërkesat e disa nga të plagosurit rëndë nga shpërthimi në zonën e Gërdecit. Seanca e zhvilluar ne datë 24 janar 2012 ka marrë këto ditë përgjigjie në formën […]

Continue reading …

Drejtori i Kryeministrisë, Gjovalin Prenga, pretendon se është cenuar nga përdorimi i fjalës “spiun” Gazetarja e gazetës “Shekulli”, Lindita Çela, u padit penalisht në Gjykatën e Tiranës nga Gjovalin Prenga, drejtor i Marrëdhënieve me Publikun në Kryeministri, një ngjarje kjo që konsiderohet nga gazetarët si një akt presioni ndaj medias në tërësi, ushtruar  drejtpërsëdrejti nga […]

Continue reading …

Home Zgjedhja e Presidentit në muajt e ardhshëm vijon të jetë tema më e artikuluar ndër media, politikanë, analistë, e të tjerë të llojit apo jashtë llojit. Si do të zgjidhet, kush do të jetë kandidati, kush është mirë të jetë kandidati. Në fakt një minimum rregullash procedurale e kriteresh kushtetuese për zgjedhjen e Presidentit […]

Continue reading …

Peticion i Shoqërisë Civile – Drejtësi për Tragjedinë e Gërdecit Shpërthimi i fabrikës së demontimit të municioneve në Gërdec në 15 mars 2008, shkaktoi vdekjen e 26 personave, mes tyre 2 fëmijë, plagosjen e mbi 300 qytetarëve të tjerë, si dhe shkatërrimin dhe dëmtimin e mbi katër mijë objekteve të zonës. Kanë kaluar 4 vjet […]

Continue reading …
Page 4 of 512345