Home » Archives by category » Opinione (Page 5)

Gjyqtarët Hado, Hajdari e Demiraj më në fund shpallën shkurtimisht kush u dënua dhe sa u dënua për shpërthimin e Gërdecit më 15 mars 2008. Para një publiku të lodhur nga pritja dhe gati gati të bezdisur nga emri Gërdec, gjyqtarët i prenë fjalitë e shkurtra përmes një solemniteti të sforcuar. Ndonëse mori gjithë kohën […]

Continue reading …

Trashëgimtarët e viktimave të 21 janarit, në dhjetëmujorin e ngjarjeve në bulevardin para godinës kryeministrore ku u vranë katër persona, i drejtohen Gjykatës së Tiranës që t’u mundësojë eksesin në dosjen hetimore, të shohin veprimet e fundit dhe të japin ndihmesën për zbardhjen sa më parë të ekzekutimeve të Ziver Veizit, Hekuran Dedës, Aleks Nikës […]

Continue reading …

A recent motion filed by a group of Albanian lawyers with the Human Right Court in Strasbourg, is seeking to challenge level of Albania’s court fees. Besar Likmeta Tirana European Human Rights Court in Strasburg | Photo courtesy of the Council of Europe The case, which has been filed on behalf of local unemployed man, […]

Continue reading …

Home Në komunën e Zharrzës, në rrethin e Fierit, shumë prej banorëve e njohin mirë zanatin e naftëtarit, edhe pse tashmë punojnë vetëm si bujq. Për vite me  radhë  ata  kanë  qenë  të  angazhuar   në   industrinë   e nxjerrjes dhe përpunimit të naftës ,   k ur   kjo   ka   qenë shtetërore, por pas privatizimit shumica dërrmuese e […]

Continue reading …

Para 4 vjetësh shpërfillja e rregullave dhe e mendimit të specialistëve për ndërtimin e fabrikës së demontimit në Gërdec u shpagua në formën më të keqe, me humbjen e 26 viktimave dhe plagosjen e 300 të tjerëve. Para 3 vjetësh Prokurorisë iu mbyll rruga e vënies përpara përgjegjësisë penale të ish Ministrit të Mbrojtjes me […]

Continue reading …

Prej disa muajsh në media janë shfaqur rregullisht disa avokatë të rinj të cilët shprehen se përfaqësojnë Res Publica. Për se bëhet fjalë? Bëhet fjalë për një organizatë jofitimprurëse, e cila ka për qëllim të mundësojë akseksin në drejtësi nëpërmjet dhënies së ndihmës juridike pa pagesë, duke realizuar interesin publik dhe duke promovuar barazinë e […]

Continue reading …

Home Qendra Res Publica sapo ka filluar të ofrojë shërbimet e veta të ndihmës ligjore pa pagesë, falë mbështetjes së siguruar nga Fondacioni “Shoqëria e Hapur për Shqipërinë” – Soros. Qendra Res Publica, e vendosur në një zonë tradicionale të kryeqytetit, ka celur dyert për të gjithë ato grupime apo individë që kanë nevojë për […]

Continue reading …
Page 5 of 512345