Home » Archives by category » Veprimtari (Page 2)

Me 30 shtator 2014, ne oren 10.00, ne ambientet e Hotel Tiranes, Res Publica therret gazetare dhe aktiviste te shoqerise civile ne nje tryezë advokimi me teme: “Nxitja e ushtrimi të të drejtës së informimit dhe dekriminalizimi i shpifjes”. Tryeza synon të shtrojë për diskutim së bashku me gazetarët dhe aktivistët e shoqërisë civile, të dy çështjeve […]

Continue reading …

Në muajin Korrik 2014, në qytetin e Elbasanit u zhvillua një ngjarje, e cila rrezikoi që të kthehej në një ndodhi të dhimbshme për disa familje rome pranë stadiumit të qytetit. Inspektoriati Urbanistik Ndërtimor Vendor u kërkoi që brenda pesë ditëve të lironin banesat për shkak të nisjes së punimeve për rikonstruksionin e stadiumit dhe […]

Continue reading …

Më datë 18 tetor 2013, Qendra “ResPublica” me mbështetjen e  Fondacionit “Shoqëria e Hapur për Shqipërinë” – Soros, organizon tryezën me temë “Zbatimi në praktikë i të drejtës së infomimit mbi dokumentat zyrtarë”. Tryeza do të zhvillohet në Hotel Rogner, ora 10:30. Qendra “ResPublica” gjatë periudhës shtator 2012 – shtator 2013, me anë të rreth 200 kërkesave […]

Continue reading …

* Per te pasur akses ne dokumentat ilustruese per veprimet e përmendura më poshtë klikoni ketu. Shoqëria civile shqiptare reagon me forcë ndaj shkeljes sistematike të të drejtave të familjarëve të viktimave për të pasur një proces të rregullt ligjor. Reagimi vjen për dy ngjarjet e konsideruara si  më të rëndat e këtyre 2 dekadave të fundit, ku […]

Continue reading …

Të plagosurit rëndë nga shpërthimi i Gërdecit i drejtohen përsëri Gjykatës të së Drejtave të Njeriut në Strasburg. Sipas tyre përfshirja në amnisti e ish ministrit të mbrojtjes z Famir Mediu, ka cuar në shkelje të qarta të një numri të të drejtave të garantuara nga Konventa Europiane për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut […]

Continue reading …

Pas gati 5 vitesh, ne familjarët e viktimave të shpërthimit të Gërdecit i drejtohemi përsëri me një apel drejtësisë shqiptare. Në datën 4 shkurt 2013 gjykata e Apelit ka mundësi të riparojë traumën që shkaktoi vendimi i zhgënjyes i shkallës së parë. Sa për histori ju kujtojmë se me vendimin në fjalë ra akuza e […]

Continue reading …

Dhjetëra familje u lajmëruan nga zyrat e përmbarimit se në datë 24/12/2012 do tu duhet të lënë banesat e tyre. Historia e qiramarrësve që vazhdojnë të banojnë në pronat e ish-pronarëve të shpronësuar përgjatë diktaturës, duket se do kthehet sërish në aktualitet. Megjithë simbolikën e kësaj dite në dyert e qiramarrësve do të trokasë shteti […]

Continue reading …

Me 24 dhjetor, nje dite para Krishtlindjeve, nisur nga fakti qe qytetare te pastrehe po nxirren forcerisht nga banesat e tyre pikerisht ne ditet e festave te fundvitit, Shoqata e Qiramarresve ne Banesat Shteterore ish Prone Private, beri edhe nje kerkese te dyte Gjykates Kushtetuese qe te arsyetoje vendimin me te cilin kjo gjykate nderroi […]

Continue reading …

To the attention of: • Electronic and print media • OSCE • EU delegation in Tirana • UN Office in Tirana • Diplomatic Corps accredited in Tirana • American Embassy in Tirana Dear Sirs, Through this open letter we want to bring to the attention of the diplomatic corps accredited in Tirana as well as […]

Continue reading …

Qendra Res Publica, më datë 7 dhjetor 2012 organizoi në Durrës trajnimin e tretë të ciklit me titull “Liria e shprehjes, nga teoria në praktikë”, me fokusin kryesor trajnimin e gazetarëve dhe profesionistëve të medias në Shqipëri. Trajnimi u krye në ambientet e bibliotekës “Klubi i artit” ku morën pjesë 33 prej emrave më të njohur të […]

Continue reading …
Page 2 of 3123