Home » Entries posted by Respublica
Entries posted by Respublica

Bashkia Tiranë nuk ka fituar asnjë gjyq për pallatet e Kombinatit, aty ku janë parashikuar të shemben 23 ndërtesa.

Avokatët Dule dhe Matlija: Ajo që ka “fituar” Bashkia Tiranë është vetëm rrëzimi i një mase sigurie , ndërkohë që gjykata, ka dhënë këto ditë disa masa sigurie për familje të tjera dhe pallate të tjerë, që detyron Bashkinë të mos i prekë këto pallate. Me cilësinë e avokatëve të disa banorëve të zonës së […]

Dule: I bëj thirrje Institutit të Ndërtimit dhe Bashkisë që të rishikojnë aktet e ekspertimit ose ftoj banorët, që të paktën të jenë skeptik mbi ligjshmërinë e akteve të prodhuara nga institucionet shtetërore Gjykata Administrative e Tiranës vendosi të martën pezullimin e çdo veprimi për prishjen e një pallati të dëmtuar nga tërmeti i 26 […]

Continue reading …

Ngarkohet shoqëria civile të “mbikëqyrë” ndërmarrjen e Ujësjellës Kanalizimeve Tiranë, duke e detyruar këtë të fundit të njoftojë qendrën Res Publica dhe shoqatën Impetus për analizat e të gjithë treguesve dhe masat që do të merren për përmirësimin të cilësisë së ujit Me vendim Gjykate, ujë me të cilin furnizohej Tirana në vitet 2016-2017 ishte […]

Continue reading …

Aktivistët e shoqërisë civilë mbështetin vendimin i cili i hap rrugë proceseve gjyqësore për të kundërshtuar aktet administrative apo dhe vendimet për ndërtime që rrezikojnë apo dëmtojnë mjedisin Një grupi aktivistësh të shoqërisë civile iu deshën 5 vjet për t’u legjitimuar nga gjykata në ngritjen e një padie gjyqësore për çështje mjedisore. Bëhet fjalë për […]

Continue reading …

Kraja hesht mbi fatin e hetimit për një nga skandalet më të mëdha të përdorimit të të dhënave personale në vend Gjykata e Posaçme e Apelit ka shfuqizuar të enjten, 6 maj 2021, vendimin e Shkallës së Parë që lejonte sekuestrimin e serverit, kompjuterëve dhe telefonave të gazetarëve të portalit “Lapsi.al”. Vendimi erdhi pasi Gjykata […]

Continue reading …

“Është i vetmi person i akuzuar që nuk u gjykua kurrë për tragjedinë e Gërdecit” Prokurorinë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë i kërkon rihapjen e procesit gjyqësor ndaj ish Ministrit Fatmir Mediu, i cili është personi i vetëm që u akuzua dhe nuk është gjykuar për rolin e tij në ndërtimin […]

Continue reading …

Përfaqësues të medias, por edhe të organizatave në mbrojte të gazetarëve, kanë mbështetur vendimin e Gjykatës së Strasburgut për të mos lejuar sekuestrimin e serverave dhe të dhënave kompjuterike të medias online Lapsi.al. Ekspertët e medias i thanë qendrës “Res Publika”, se vendimi i Gjykatës së Strasburgut, i cili u mor pas një kërkesë për […]

Continue reading …

Avokati Matlija:  SPAK të shkojë në PS dhe institucionet e tjera për marrjen e të dhënave  nëse do të hetojë skandalin e përdorimit të të dhënave personale. Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg, komunikoi  më 22 Prill 2021, vendimin për  masë sigurie, për të mos lejuar sekuestrimin e serverave dhe të dhënave […]

Continue reading …

Të pëfaqësi i aktivistëve, av Dorian Matlija: Gjykatës së Lartë i është kërkuar rigjykimi i abuzimeve të Bashkisë së Tiranës nga gjykata e apelit, me një tjetër trupë gjyqësore Aktivistët e shoqërisë civile vijojnë betejën ligjore për të shpallur të pavlefshme aktet administrative dhe të paligjshëm zbatimin e projektit të Bashkisë së Tiranës për ndërtimin […]

Continue reading …

Banorët paraqesin prova se akti i ekspertimit i hartuar nga Instituti i Ndërtimit, që sugjeron prishjen e ndërtesës, nuk është i bazuar mbi gjendjen e vërtetë Gjykata Administrative e Tiranës vendosi të premten pezullimin e çdo veprimi për prishjen e një pallati të dëmtuar nga tërmeti i 26 Nëntorit në Kombinat, ndërkohë që në këtë […]

Continue reading …
Page 1 of 16123Next ›Last »