Lajme te reja

Gjykata Administrative e Apelit konfirmon fajësinë e Ministrisë së Mbrojtjes për shpërthimin e Gërdecit

Në vitin 2011, pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë u depozituan paditë e familjarëve të…

Gjykatat shqiptare pranojnë paditë civile për vrasjet e 21 janarit. Në pritje edhe vendimi i Gjykatës Evropiane për procesin penal.

Me një vendim të mirëpritur, Këshilli i Ministrave ka akorduar një fond të veçantë për…

Nis funksionimin Publeaks.al, një platformë e re për të drejtën e informimit

Ka nisur sot funksionimin platforma për të drejtën e informimit, Publeaks.al. Kjo platformë online synon…

E drejta e informimit 2016 – Studim krahasues

Tashme kane kaluar dy vjet qe nga hyrja ne fuqi e ligji te ri per…

Përjashtimi nga taksat gjyqësore: Vepro tani të ndryshosh praktikën gjyqësore.

Gjate muajit nentor 2016, qendra Res Publica ka zhvilluar nje fushate per ndergjegjesimin e gjyqtareve…

Arkiva

Veprimtari

Gjykata Administrative e Apelit konfirmon fajësinë e Ministrisë së Mbrojtjes për shpërthimin e Gërdecit

Në vitin 2011, pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë u depozituan paditë e familjarëve të viktimave të shpërthimit të Gërdecit, të cilët kërkuan shpërblimin e dëmit për humbjen e jetës së të afërmve të tyre më 15 Mars 2008. Këto cështje më pas u transferuan në kompetencë të Gjykatës Administrative, pasi kaluan më parë përmes…

Komente në lidhje me Projekt ligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”

Komenete në lidhje me Projekt ligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”   Në vijim të komunikimeve të mëparshme dhe takimeve të organizuara, më lejoni që në emër të Qendrës Res Publica t’Ju shpreh mirënjohjen për nismën Tuaj dhe mundësinë e dhënë shoqërisë civile të shprehin opinionet e tyre në lidhje…

Nis funksionimin Publeaks.al, një platformë e re për të drejtën e informimit

Ka nisur sot funksionimin platforma për të drejtën e informimit, Publeaks.al. Kjo platformë online synon të vijë në ndihmë të qytetarëve për të pasur akses në informacionin dhe dokumentet zyrtare. Platforma operohet nga një organizatë jofitiprurëse, Res Publica, e cila prej disa vitesh është aktive në mbrojtjen e lirisë së shprehjes dhe të drejtës së…

Gjykata Administrative e Apelit konfirmon fajësinë e Ministrisë së Mbrojtjes për shpërthimin e Gërdecit

Në vitin 2011, pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë u depozituan paditë e familjarëve të viktimave të shpërthimit të Gërdecit, të cilët kërkuan shpërblimin e dëmit për humbjen e jetës së të afërmve të tyre më 15 Mars 2008. Këto cështje më pas u transferuan në kompetencë të Gjykatës Administrative, pasi kaluan më parë përmes…

Komente në lidhje me Projekt ligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”

Komenete në lidhje me Projekt ligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”   Në vijim të komunikimeve të mëparshme dhe takimeve të organizuara, më lejoni që në emër të Qendrës Res Publica t’Ju shpreh mirënjohjen për nismën Tuaj dhe mundësinë e dhënë shoqërisë civile të shprehin opinionet e tyre në lidhje…

Udhezime

Përjashtimi nga taksat gjyqësore: Vepro tani të ndryshosh praktikën gjyqësore.

Gjate muajit nentor 2016, qendra Res Publica ka zhvilluar nje fushate per ndergjegjesimin e gjyqtareve dhe avokateve per te nxitur perjashtimin nga taksa gjyqesore te individeve qe jane ne pamundesi ekonomike. Res Publica ka zhvilluar takime ku eshte shperndare edhe…

Pyetjet e shpeshta (FAQ) lidhur me te drejten e informimit mbi dokumentat zyrtare

E drejta e informimit mbi dokumentat zyrtare eshte relavitisht e thjeshte ne zbatim. Megjithate duhen…

Komentar i ligjit per te drejten e informimit

http://issuu.com/respublicalb/docs/komentar_foi_web/1…

Lidhje te rendesishme, ku mund te merret informacion i vlefshem

Informacioni nuk merret vetem ne rruge zyrtare apo nepermjet miqve e telefonatave. Shpesh ate qe…