Home » Archives by category » Lajme te reja

Dosja “Gërdeci”, SPAK merr nën hetim ish- Ministrin Fatmir Mediu

Familja Durdaj nuk ka reshtur së kërkuari hetimin dhe gjykimin e ish ministrit, i cili është personi i vetëm që u akuzua dhe nuk është gjykuar për rolin e tij në demontimin e armëve në Gërdec. Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, ka njoftuar sot se ka rihapur hetimet duke regjistruar procedim […]

Rasti i Lapsi.al për të cilin Gjykata e Strasburgut dha një masë sigurie (e ndjekur nga avokatët e Res Publica), përmendet si tregues i përkeqësimit të lirisë së medias. endimi i Gjykatës Evropiane e të Drejtave të Njeriut për çështjen e përfaqësuar nga qendra Res Publikua zë vend edhe në raportin e progresit e Shqipërisë […]

Continue reading …

Qendra Res Publica ka fituar një tjetër çështje në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut, e cila sot bëri publik vedimin për çështjen Laçi kundër Shqipërisë. Bëhet fjalë për një nga dhjetra procese të hapura nga familjarët e personave që humbën jetën nga shpërthimi i fabrikës së demontimit të armëve në Gërdec, në vitin […]

Continue reading …

Matlija: “Janë dy dukuri të reja të shfaqura kohët e fundit: së pari, paditë SLAPP të cilat janë padi që nuk synojnë detyrimisht të fitohen kundër gazetarëve, por kanë qëllim t’i konsumojnë atyre kohën dhe burimet e tjera dhe të dekurajojnë gazetarët e tjerë për të bërë shkrime kritike ndaj politikaneve apo bizneseve të fuqishme. […]

Continue reading …

Qeveria nuk bën transparencë as për diskutimet për transparencën “Ministri i Drejtësisë, si dhe çdo anëtar tjetër i Këshillit të Ministrave, është i detyruar të respektojë vendimet e marra në mbledhjen e Këshillit të Ministrave. Çdo vlerësim, debat apo raportim, duhet të mbetet konfidenciale”. Ministria e Drejtësisë i konsideron mendimet mbi VKM-të konfidenciale. Ky institucion […]

Continue reading …

“Nuk kemi asnjë korespondencë në lidhje më Vendimin e Këshillit të Ministrave për krijimin, organizimin dhe funksionimin e Agjencisë për Mediat dhe Informimin” Komisioneri për të Drejtën e Informimit nuk është përfillur nga zyra e Kryeministrit Rama për vendimmarrjen në krijimin e Agjencisë për Mediat dhe Informacionin, e etiketuar në media si “Ministria e Propagandës”. […]

Continue reading …

“Këtë kam pritur për gjithë këtë kohë, 14 vjet. Kam qenë në të gjitha institucionet dhe shpresa e fundit ishte tek SPAK. Kjo është ajo që prisja, rihapje dhe të ketë një vendim gjykate, a i fajshëm, a i pafajshëm se na bënin karshillëk gjatë gjithë kohës”- Zamira Durdaj. Gjykata e Posaçme e Apelit për […]

Continue reading …

“Kanë mbetur vetëm 2 ditë kohë reflektim për të bashkëpunuar në çështjen e Teatrit Kombëtar” Përveç çështjes në Gjykatën Kushtetuese për godinat e Teatrit Kombëtar, paralelisht po zhvillohet edhe një çështje tjetër për Teatrin Kombëtar në Gjykatën Administrative me paditës shoqatën “Impetus”. Çështja është hapur në verën e vitit 2020 dhe ishte në pritje të […]

Continue reading …

Për avokaten Dule krijimi i kësaj agjencie nuk do të ndihmojë informimin më të mirë e më të shpejtë të publikut por do të sigurojë kontroll më të strukturuar mbi informacionin që hyn dhe del në zyrat e ekzekutivit, nga zyra pranë Kryeministrit. Nga Valmora Gogo Më 18 shtator 2021 qeveria vendosi krijimin e Agjencisë […]

Continue reading …

Pas 10 vitesh, punonjësit e Albpetrolit fitojnë të drejtën për njohjen e dëmshpërblimit të vjetërsisë në punë. Në vitin 2010 ishte 54 vjeçe kur u pushua nga puna. Ju ofrua asistencë një vjeçare, e më pas duhet të priste moshën e pensionit, por si e papunë. Ky ishte shpërblimi i vetëm që shtetasja L.L me […]

Continue reading …
Page 1 of 17123Next ›Last »