Lajme te reja

Gazetarët të pambrojtur dhe kufizimet e lirisë së shtypit, në një tryezë me BE-në

Gazetarët të pambrojtur dhe kufizimet e lirisë së shtypit, në një tryezë me BE-në

Qendra Res Publica organizoi së bashku me Këshillin e Europës dhe Bashkimin Europian, një diskutim…

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi,…

Dosja “Gërdeci”, SPAK merr nën hetim ish- Ministrin Fatmir Mediu

Dosja “Gërdeci”, SPAK merr nën hetim ish- Ministrin Fatmir Mediu

Familja Durdaj nuk ka reshtur së kërkuari hetimin dhe gjykimin e ish ministrit, i cili…

Progres Raporti i BE për Shqipërinë: Probleme me lirinë e medias

Progres Raporti i BE për Shqipërinë: Probleme me lirinë e medias

Rasti i Lapsi.al për të cilin Gjykata e Strasburgut dha një masë sigurie (e ndjekur…

Arkiva

Veprimtari

 • Anetaresimi i Shqiperise ne BE varet edhe nga standardet e drejtesise penale
 • Dita Botërore e Ligatinave –
 • Fituesit e garës së transparencës për vitin 2018
 • DEKLARATË – Një vend pa Gjykatë Kushtetuese është de jure në gjendje të jashtëzakonshme
 • GJYKATAT NUK LEGJITIMOJNË MJEDISORËT. KJO SITUATË PRITET TË NDRYSHOJË
 • UJI I PAPIJSHËM QË TREGTOHET SI I UJË I PIJSHËM
 • KUR ZELLI MEDIATIK NUK MJAFTON PËR TË BËRË TRANSPARENCË
 • Nis funksionimin Publeaks.al, një platformë e re për të drejtën e informimit
 • Përjashtimi nga taksat gjyqësore: Vepro tani të ndryshosh praktikën gjyqësore.
 • Tryeza “Konsultimi publik – Sfidat e vitit te pare te zbatimit te ligjit”
 • Deklaratë për shtyp për vendimin e Gjykatës së Lartë për 21 janarin
 • Gjykata: Të hetohet stafi i QSUT për vdekjen e 11 vjeçarit Denis Almadhi
 • Kallëzohen penalisht punonjës të FSDKSH / Shtypshkrimet u quajtën reklama
 • Kallëzohen penalisht policët bashkiakë që dëbuan 6 familje nga Liqeni i Thatë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi, shqetësimin për efektet negative që do të sillte kjo reformë, ku një prej shqetësimeve do të ishte zvarritja e gjykimeve për shkak të zvogëlimit të trupave gjyqësore, si pasojë e procesit të vetingut. Në praktikë, për një kohë të gjatë…

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi, shqetësimin për efektet negative që do të sillte kjo reformë, ku një prej shqetësimeve do të ishte zvarritja e gjykimeve për shkak të zvogëlimit të trupave gjyqësore, si pasojë e procesit të vetingut. Në praktikë, për një kohë të gjatë…

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi, shqetësimin për efektet negative që do të sillte kjo reformë, ku një prej shqetësimeve do të ishte zvarritja e gjykimeve për shkak të zvogëlimit të trupave gjyqësore, si pasojë e procesit të vetingut. Në praktikë, për një kohë të gjatë…

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi, shqetësimin për efektet negative që do të sillte kjo reformë, ku një prej shqetësimeve do të ishte zvarritja e gjykimeve për shkak të zvogëlimit të trupave gjyqësore, si pasojë e procesit të vetingut. Në praktikë, për një kohë të gjatë…

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi, shqetësimin për efektet negative që do të sillte kjo reformë, ku një prej shqetësimeve do të ishte zvarritja e gjykimeve për shkak të zvogëlimit të trupave gjyqësore, si pasojë e procesit të vetingut. Në praktikë, për një kohë të gjatë…

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Udhezime

Udhëzues praktik për sfidimin e procedurave të heqjes dorë nga gjykimi

Udhëzues praktik për sfidimin e procedurave të heqjes dorë nga gjykimi

Jeta në shoqëritë moderne është veçanërisht komplekse dhe kërkon rregullim ligjor, përfshirë ligjin penal, të një numri gjithnjë e me të madh aktivitetesh të përditshme. Rritja e konsiderueshme e veprave penale shoqërohet me nevojën për t’i luftuar ato në mënyrë…

Përjashtimi nga taksat gjyqësore: Vepro tani të ndryshosh praktikën gjyqësore.

Përjashtimi nga taksat gjyqësore: Vepro tani të ndryshosh praktikën gjyqësore.

Gjate muajit nentor 2016, qendra Res Publica ka zhvilluar nje fushate per ndergjegjesimin e gjyqtareve…

Pyetjet e shpeshta (FAQ) lidhur me te drejten e informimit mbi dokumentat zyrtare

Pyetjet e shpeshta (FAQ) lidhur me te drejten e informimit mbi dokumentat zyrtare

E drejta e informimit mbi dokumentat zyrtare eshte relavitisht e thjeshte ne zbatim. Megjithate duhen…

Komentar i ligjit per te drejten e informimit

Komentar i ligjit per te drejten e informimit

http://issuu.com/respublicalb/docs/komentar_foi_web/1…

!-- /featuredpost --> !-- /featuredpost --> !-- /featuredpost -->
28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

28 Rekomandime për përshpejtimin e trajtimit të dosjeve në Gjykatë e Lartë

Res Publica ka ngritur herët, që përpara miratimit të nismave ligjore të Reformës në Drejtësi, shqetësimin për efektet negative që do të sillte kjo reformë, ku një prej shqetësimeve do të ishte zvarritja e gjykimeve për shkak të zvogëlimit të…

Publikime