Home » Archives by category » Lajme te reja (Page 2)

“Cënimi i sistemit të zonave të mbrojtura në Republikën e Shqipërisë, po bëhet në interes të përfitimeve ekonomike, private”. Dyzet e katër organizatat e shoqërisë civile kundërshtojnë procedurat e konsultimit publik që i paraprijnë vendimeve të Qeverisë për të ndryshuar kufijtë e hartave të zonave të mbrojtura duke hequr pjesë të rëndësishme të territorit nga […]

Continue reading …

Më 27 Korrik 2021, Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar do të shqyrtoje kërkesën e SPAK për të rifilluar ndjekjen penale ndaj Fatmir Mediut për rolin e tij në ngjarjen e Gërdecit, proces i bllokuar që prej vitit 2009. Në muajin Shkurt 2021, Feruzan Durdaj dhe Zamira Durdaj, prindërit e 7 vjecarit […]

Continue reading …

Avokatët Dule dhe Matlija: Ajo që ka “fituar” Bashkia Tiranë është vetëm rrëzimi i një mase sigurie , ndërkohë që gjykata, ka dhënë këto ditë disa masa sigurie për familje të tjera dhe pallate të tjerë, që detyron Bashkinë të mos i prekë këto pallate. Me cilësinë e avokatëve të disa banorëve të zonës së […]

Continue reading …

Dule: I bëj thirrje Institutit të Ndërtimit dhe Bashkisë që të rishikojnë aktet e ekspertimit ose ftoj banorët, që të paktën të jenë skeptik mbi ligjshmërinë e akteve të prodhuara nga institucionet shtetërore Gjykata Administrative e Tiranës vendosi të martën pezullimin e çdo veprimi për prishjen e një pallati të dëmtuar nga tërmeti i 26 […]

Continue reading …

Ngarkohet shoqëria civile të “mbikëqyrë” ndërmarrjen e Ujësjellës Kanalizimeve Tiranë, duke e detyruar këtë të fundit të njoftojë qendrën Res Publica dhe shoqatën Impetus për analizat e të gjithë treguesve dhe masat që do të merren për përmirësimin të cilësisë së ujit Me vendim Gjykate, ujë me të cilin furnizohej Tirana në vitet 2016-2017 ishte […]

Continue reading …

Aktivistët e shoqërisë civilë mbështetin vendimin i cili i hap rrugë proceseve gjyqësore për të kundërshtuar aktet administrative apo dhe vendimet për ndërtime që rrezikojnë apo dëmtojnë mjedisin Një grupi aktivistësh të shoqërisë civile iu deshën 5 vjet për t’u legjitimuar nga gjykata në ngritjen e një padie gjyqësore për çështje mjedisore. Bëhet fjalë për […]

Continue reading …

Kraja hesht mbi fatin e hetimit për një nga skandalet më të mëdha të përdorimit të të dhënave personale në vend Gjykata e Posaçme e Apelit ka shfuqizuar të enjten, 6 maj 2021, vendimin e Shkallës së Parë që lejonte sekuestrimin e serverit, kompjuterëve dhe telefonave të gazetarëve të portalit “Lapsi.al”. Vendimi erdhi pasi Gjykata […]

Continue reading …

“Është i vetmi person i akuzuar që nuk u gjykua kurrë për tragjedinë e Gërdecit” Prokurorinë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë i kërkon rihapjen e procesit gjyqësor ndaj ish Ministrit Fatmir Mediu, i cili është personi i vetëm që u akuzua dhe nuk është gjykuar për rolin e tij në ndërtimin […]

Continue reading …

Përfaqësues të medias, por edhe të organizatave në mbrojte të gazetarëve, kanë mbështetur vendimin e Gjykatës së Strasburgut për të mos lejuar sekuestrimin e serverave dhe të dhënave kompjuterike të medias online Lapsi.al. Ekspertët e medias i thanë qendrës “Res Publika”, se vendimi i Gjykatës së Strasburgut, i cili u mor pas një kërkesë për […]

Continue reading …

Avokati Matlija:  SPAK të shkojë në PS dhe institucionet e tjera për marrjen e të dhënave  nëse do të hetojë skandalin e përdorimit të të dhënave personale. Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg, komunikoi  më 22 Prill 2021, vendimin për  masë sigurie, për të mos lejuar sekuestrimin e serverave dhe të dhënave […]

Continue reading …