Home » Archives by category » Udhezime

Përjashtimi nga taksat gjyqësore: Vepro tani të ndryshosh praktikën gjyqësore.

Gjate muajit nentor 2016, qendra Res Publica ka zhvilluar nje fushate per ndergjegjesimin e gjyqtareve dhe avokateve per te nxitur perjashtimin nga taksa gjyqesore te individeve qe jane ne pamundesi ekonomike. Res Publica ka zhvilluar takime ku eshte shperndare edhe nje broshure e ideuar per kete teme. Broshura permban nje pershkrim te shkurter te bazes […]

E drejta e informimit mbi dokumentat zyrtare eshte relavitisht e thjeshte ne zbatim. Megjithate duhen ndjekur me kujdes hapat procedurale. Me poshte kemi renditur pyetjet me te shpeshta lidhur me te Drejten e Informimit, se bashku me pergjigjet, te cilat synojne te orientojne qytetaret qe te kerkojne informacion ne menyren me efektive qe njeh ligji. […]

Continue reading …

http://issuu.com/respublicalb/docs/komentar_foi_web/1

Continue reading …

Informacioni nuk merret vetem ne rruge zyrtare apo nepermjet miqve e telefonatave. Shpesh ate qe kerkon e gjen online. Me poshte eshte nje liste e autoriteteve me kryesore, te cilet publikojne mjaft informacione te vlefshme online.   Institucioni URL Pershkrimi Pushteti legjislativ Kuvendi www.parlament.al Informacione te rendesishme per nismat legjislative, procesverbalet e mbledhjeve, tekste ligjesh, […]

Continue reading …

Situata e krijuar nga nderprerjet e shpeshta dhe te gjata te energjise elektrike nga ana e CEZ Shperndarje sh.a. eshte pershkallezuar keto dite deri ne zhvillimin e disa protestave sporadike ne zona te ndryshme te Tiranes. Arsyet e nderprerjeve jane te paqarta, por nje gje eshte e sigurte qe CEZ ka detyrimin per te informuar […]

Continue reading …