E drejta e informimit – Dy vendime te tjera, kesaj rradhe kunder Ministrise se Mjedisit

Filed under: Lajme te reja,Vendime Gjykate |

giustiziaNe vazhden e proceseve gjyqesore lidhur me te drejren e informimit Res Publica njihet me vendimet e zbardhura te dy ceshtjeve te tjera, kesaj rradhe kunder Ministrise se Mjedisit.

Njera ceshtje ka te beje me refuzimin e dhenies se informacionit per reklamat e paguara nga kjo ministri gjate viteve 2009 deri 2013. Ceshtja tjeter ka te beje me refuzimin per tu njohur me nivelet e ndotjes. Ministria e Mjedisit nuk eshte treguar bashkepunuese per te bere transparencen dhe duket se as ndryshimet ne qeveri nuk kane mundur te sjellin ndryshim ne qendrim. Ne keto kushte gjykata vendosi ta detyroje kete organ publik te permbushe detyrimet ligjore.

Res Publica ka edhe shume ceshtje te tjera ne gjykate me te njejten teme. Ne nuk mund te pranojme refuzimin e informimit. Ne vend qe te ankohemi dhe te qahemi qe nuk ka shtet, ne preferojme ta bejme shtetin qe te kuptoje se ka edhe shoqeri civile qe nuk perton te investoje gjykaten si mjet demokratik.

Per me shume informacion mund te njiheni me vendimet e gjykates ne linket e meposhtem.

Vendim GjASH1 nr.1950, dt.28.04.2014

Vendim GjASH1 nr.4673, dt.11.09.2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *